logo Kulturportal Lund

Kulturportal Lund

Lunds historia och kulturarv

Kulturportal Lund fyller 10 år.

  Publicerad 28 oktober, 2019 av Ingrid André   Föreningsliv

KPL NyLogo Lo

Vi firar med ny teknik och nytt utseende.

Kulturportal Lund
är en webbplats om Lunds historia och kulturarv.

Det började för 10 år sedan
Kulturportal Lund kom igång hösten 2009 och drivs av en ideell förening med samma namn. Allt arbete med texter och andra media görs ideellt. Portalen är icke-kommersiell, helt fri från reklam, verksamheten bekostas av sponsorer och medlemsavgifter.

Vår ambition
Kulturportal Lund är ett internetbaserat och interaktivt forum på internet för att sprida information och kunskap om Lunds kulturarv och historia. Vi vill göra Kulturportal Lund till den självklara startpunkten för den som vill veta mer om Lunds kulturarv och historia. Här finns samlat hundratals texter, bilder, filmer, ljudklipp med mera som speglar staden i tid och rum.

Redaktion och materiel
Kulturportal Lund har en aktiv redaktionen som producerar egna texter; Kulturportal Lund tar också gärna emot externa textbidrag. Vi är också intresserade av äldre lundabilder. Mycket material har vi hämtat från Lunds bevaringsprogram, Stadsbibliotekets Lundasamling, Kulturen och andra institutioner.

Citera gärna Kulturportalen Lund men vi ber våra besökare att respektera lagen om upphovsrätt och alltså inte återanvända material från Kulturportal Lund utan tillstånd samt att uppge uppgift om källan

Styrelse för kulturportal Lund
Vid vårt årsmöte i maj 2019 valdes följande styrelse: Christine Jönsson ordförande, Ingrid André vice ordförande samt till ledamöter Rune Källén, Solveig Ståhl, Ingrid Nathell och Kristoffer Lindblad

Undrar du över vår logga?
Den sociala och nyfikna råkan, som kvällstid samlas och pratar i Lundagårds trädkronor är vår symbol. Tecknad med Domkyrkan i sina klor av Rie Hägerdal.
Läs mer om råkan.

Bli medlem
För en årsavgift om 100 kr kan man bli stödmedlem.  Sätt in pengarna på vårt pluskonto: 493933-6 Glöm inte att ange namn och epost-adress.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via mejl:
info@kulturportallund.se

  Senast uppdaterad 14 november, 2019 av Ingrid André